pátek 23. ledna 2015

Názorovka #1 - Když se chytnou za ruku, Vesmír se nezastaví!

Rozhodl jsem se založit novou rubriku, kterou jsem takticky nazval "Názorovka". Jak již název napovídá, v této rubrice půjde o to, jak se lidově říká, "vykecat se" ze svých pocitů na knihy, knižní postavy a zkrátka na všechno, co mě nějakým způsobem zaujme, nebo naopak naštve. Berte tedy v potaz, že jde pouze o můj názor a názory se mohou lišit. Nenaštvěte se tedy, když se opřu do něčeho, na co máte vy opačný názor a nebojte se v komentářích vyjádřit svůj názor.

Svoji první Názorovku bych rád věnoval jedné knize, která mi již od Vánoc leží v žaludku a musím se vypovídat z mého, nevalného, pocitu na tuto knihu. A o jakou knihu jde ?

Eleanor a Park

Ano! Jak mnoho z vás již poznalo, jde o knihu Eleanor a Park od Rainbow Rowell. O Vánocích jsem si jí zakoupil jako elektronickou knihu a těšil jsem se, že se mi dostane romantického příběhu, který bude emocionální, a že při jejím čtení budu mít ten přitroublí úsměv, o kterém ani nebudu vědět, že ho mám. Dostalo se mi však v celku chladné sprchy.

Vždyť už i anotace láká na to, že když se ti dva chytnou za ruku, připraví to o dech je i čtenáře. Těšil jsem se na tu chvíli, kdy už se ti dva chytnou za ruku, a když jsem se k tomu kýženému momentu dostal, kupodivu se Vesmír nezastavil. Vlastně se nestalo nic. Dokonce ani ve mě se nic nepohnulo a to si myslím, že jsem emocionálně a romanticky založený člověk. 

Vypadá to, že knihu asi nikdy nedočtu. Skončil jsem v polovině a ani mě moc nezajímá, jak kniha dopadne. Postavy mi byly nesympatické a vlastně všechno co se v knize stalo, mi přišlo nezajímavé a nezachránila to ani Eleanořina "pošahaná" rodinka. 

Zajímá mě, jaký názor máte na knihu vy? Když se ti dva chytli za ruku, udělalo to s vámi něco, nebo jste na tom stejně jako já ? Možná mě tahle kniha nezaujala, protože je určená spíše pro čtenářky, než čtenáře ? Takže jak jste na tom vy slečny ? Líbila se vám kniha Eleanor a Park a proč ??


18 komentářů:

  1. Ahoj:). Mě se kniha líbila a přišla mi čtivá. Ale při čtení jsem taky nepocítila nic zásadního. Možná lítost. Ale mojí sestře se líbila víc a četla by ji klidně znova:). Napadá mě, zda to není o věku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřijde mi, že by to bylo věkem. Ono na tom nic infantilního, spíše pro teenagery, nebylo. Spíš tam chyběly veškeré emoce a vše bylo tak nepochopitelné. Nemáme se rádi, nemáme se rádi...bum a už se milujem. Podivné. Každopádně je dobře, že tobě i tvé sestře se kniha líbila a moc děkuji za tvůj názor :)

      Vymazat
    2. No, když se na to podíváš, tak situací, kdy se nejdřív nenávidí a potom najednou milují, je momentálně fakt hodně. Hlavně tedy jako filmy :)
      Každopádně tvůj názor mě ještě povzbudil k tomu, abych knihu zařadila mezi chystané :D je to pro mne taková menší výzva :)

      Vymazat
    3. Tak je to takové klišé dnešní doby. Ale tady se nestalo nic, proč by to mělo být najednou jinak. Určitě si knihu přečti :) třeba u tebe kniha dopadne lépe :)

      Vymazat
  2. Na knihu se teprve chystám a zrovna dneska jsem se dozvěděla, že ne každému se líbí, což jsi jen potvrdil. :-D
    Tak teď jsem zvědavá ještě víc. :-)
    Názorovky budu číst ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba se ti přeci jen bude líbit :) Těší mě, že názorovky budeš číst :) Jsem tedy zvědav, co na knihu budeš říkat ty :)

      Vymazat
  3. Knihu jsem dočetla, ale nijak nadšená jsem nebyla. Taky mě to zklamalo :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už to dočítat nebudu. Nemám na to buňky :D. Rád slyším, že nejsem sám, koho kniha nezaujala.

      Vymazat
    2. Je nás rozhodně víc. :-D Pár mých známých na ni má úplně stejný názor.

      Vymazat
    3. Tak to slyším ještě raději :D. V mém okolí knihu nikdo nečetl a v recenzích byla vždy vyzdvihována. Trochu jsem se bál, že mě za tenhle názor všichni ukamenujou :D

      Vymazat
  4. Na knížku se chystám, i když teď má zrovna přednost pár jiných knih, tak nevím, kdy se k ní dostanu. Ale až doteď jsem slyšela jen kladné ohlasy, tak jsem zvědavá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak můžeš dát vědět, jestli se tobě kniha líbila :)

      Vymazat
  5. Knížku jsem ještě nečetla, a sama nevím, jestli se k tomu vůbec někdy dokopu. Zprvu mě lákala díky všem těm kladným recenzím, ale jak už to tak bývá, tak s tím objevováním čím dál negativnějších názorů mě pomalu přechází chuť si ji přečíst. Každopádně jestli se mi podaří přelouskat Kafku na pobřeží a spoustu dalších dosud nepřečtených knížek, doufám, že dojde i na tuhle. :)

    Jinak tahle rubrika vypadá hodně zajímavě a ráda si přečtu další tvé postřehy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba když nebudeš od knihy nic očekávat, tak se ti bude líbit. Já měl bohužel velká očekávání a nedopadlo to.

      Jsem rád, že se ti rubrika zamlouvá :) Doufám, že při dalších "Názorovkách" nezklamu :D

      Vymazat
  6. Knížku jsem nečetla, tak ji nemůžu posoudit :) Slyšela jsem na ni jen samou chválu, ale něco mě od ní odrazuje, bojím se, že mě nebude bavit..Ale každopádně jí dám šanci a uvidíme, jestli se svět zastaví nebo ne..Jinak se mi líbí tvůj nápad na rubriku Názorovku, já jsem pro, aby jsi ji vedl dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem moc rád, že Názorovka se setkala s "úspěchem" :) Každopádně bych se divil, kdyby se svět zastavil :D Samozřejmě budu rád, když se kniha alespoň trochu zalíbí. Kdo by někomu přál, aby četl špatnou knihu :D

      Vymazat
  7. Já jsem četla od Rainbow Rowell zatím jenom Fangirl a ta se mi líbila moc. Docela by mě zajímalo jestli by se ti líbila víc než Eleanor a Park. :P
    Každopádně E & P mám doma a chystám se na ně, tak uvidíme. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anotace na Fangirl mě moc nezaujala. Takže je málo pravděpodobné, že bych se do ní někdy pustil. Ale neříkám, že se to nestane. Teď trochu pošilhávám po knize Život jedna báseň, od Colleen Hoover. Nechám si jí na tu dobu, kdy budu mít zase náladu si odpočnout u nějaké jednoduché, romanťárny :)

      Pokud si vzpomeneš, dej vědět, jak se ti Eleanor a Park líbil. Dost by mě to zajímalo :)

      Vymazat